Blanc de Blancs Substance, Jacques Selosse

Kód: DRW20070265
hide-price
10 325 Kč
Skladem (> 5 ks)

Detailní informace

Detailní popis produktu

Substance cuvée je grand cru Blanc de Blancs vyráběné ve velmi malém množství. Toto skvělé cuvée prochází stárnutím sudu a je vyráběno technikou solera. Je to jedno z nejoriginálnějších cuvée v domě, vyhrazené pro nejnáročnějšího znalce. Vůně vyjadřuje tóny čerstvého ovoce (zejména meruňkového) a sušeného ovoce, s tóny lískových ořechů a lehkých křídových tónů. Chuť odhaluje krémovost a sílu; přesto si zachovává mírnou kyselost a dobrou rovnováhu. Toto šampaňské může doprovázet pokrmy z ryb a bílého masa, nebo si ho můžete vychutnat samostatně jako aperitiv.

 

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Investiční a raritní vína
Země: Francie
Region: Champagne
Objem láhve: 0,75 l
Obsah cukru: Suché
Podregion: Avize

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Jacques_Selosse

Jacques Selosse, Francie, Champagne

Historie tohoto malinkého vinařství se píše od roku 1950. Počátek úspěchu a rodící se věhlas započal až v roce 1974 s prvním lahvováním. Bylo to v roce, kdy Anselme Selosse ukončil svá studia v Burgundsku po boku dnes neméně známých, jako Coche-Dury, Dominique Lafon a Leflaive a vrátil se do otcova vinařství ve vesnici Avize, kde se snažil uplatnit získané vědomosti. Od prvopočátku svého úsilí zastává názor respektovat přírodu, a proto, jakmile převzal vinařství v roce 1980, dramaticky zredukoval výnosy a dal se organickou cestou. Jednoduchou filosofií Anselma je respektování přirozeného prostředí a přírodních principů. Tím má na mysli vědět přesně, co se kdy odehrává ve vinici a pouze nepatrnými zásahy usměrňovat vinnou révu, aby získal co možná nejlepší surovinu pro tvorbu svých vín. Zajisté mu v tom napomáhají jeho Grand Cru vinice v Avize, Cramant a Oger. Každá vinice je něčím specifická a odráží proto svůj terroir. Druhou části jeho úspěchu je zpracování ve sklepě. Používá pouze přírodní místní kvasinky z vinice, minimální množství SO2 a všechna jeho vína kvasí a posléze zrají v dubových sudech. Přesto, že tajemství jeho úspěchu zní jednoduše, není v Champagni dnes víno, které by mohlo svým rukopisem duplikovat nebo případně nahradit jeho osobitý styl, který v každém zanechá nenapodobitelný zážitek.

It is hard to think of a single individual in Champagne today whose work … is more influential than that of Anselme Selosse … if the future of Champagne truly is going to be one in which terroir plays more of a role then the region as a whole will have to pay more attention to Selosse and less to its accountants and brand managers.

Andrew Jeffords, The New France

I’ve mentioned the name of Anselme Selosse on several occasions… partly because he’s my favorite grower and partly because he’s the most original winemaker in all of Champagne… Selosse’s wines have given Champagne a new dimension, with their unique, vinous, Chardonnay style… Despite this fame, his wines cost nothing compared to Petrus, Romanée-Conti, or Krug Clos du Mesnil.

Richard Juhlin, 4000 Champagnes