De Nit Rosé 2016, Raventos i Blanc

Kód: DRW4213216
550 Kč
Skladem (> 5 ks)

Detailní informace

Detailní popis produktu

Zbytkový cukr >3.5 g/l Extra Brut, druhotné zrání na kalech 18 měsíců. Odrůdové složení: Xarello, Macabeo, Parellada a kolem 5% Monastrell. Keře dosahují stáří 50 let. Svěží a koncentrované víno s využitím odrůdy Monastrell, který se nachází na terasách na kopci Serral, výslednému vínu dodává komplexní chuť. Půda je bohatá na fosilie mořského původu, z období miocénu(15M let).

Doplňkové parametry

Kategorie: Šumivá vína
Země: Španělsko
Region: Catalonia
Ročník: 2016
Druh: Šumivé Řůžové
Objem láhve: 0,75 l
Obsah cukru: Suché
Podregion: Conca del Riu Anoia

Raventos

Raventos i Blanc, Španělsko, Sant Sadurní d'Anoia

Rodina Raventos má vinařskou tradici sahající až do roku 1497, díky čemuž je jedním z nejstarších nepřetržitých majitelů vinic na světě. Josep Maria Raventos i Fatjo se podíleli na založení apelace D.O. Cava v roce 1872, od níž se v současné době snaží distancovat pro její přílišnou popularitu a marketingové pojetí výroby velkých továrních vinařů.

V roce 1986 se Josep Maria Raventos i Blanc rozhodl prodat svůj podíl na Cordoniu a raději udržovat nejlepší vinice pro nově vytvořený statek Raventos i Blanc (každý z 46 pozemků má zcela odlišnou identitu). Od té doby se pozornost zaměřuje na kvalitu a regionálnost, zejména na vyjádření zvláštních vlastností terroirů kolem Saint Saturni d'Anoia.

Šumivá vína se vyrábějí pouze s použitím původních odrůd Xarel-lo, Parellada, Macabeo a Monastrell a vykazují skutečnou hloubku, výraz a dlouhověkost. Současný majitel, Pepe Raventos, klade velký důraz na zdraví viničního prostředí a vytváří biosynergii, kde zvířata, vinná réva, půda a lidé společně pracují jako zemědělská jednotka. Statek dosáhl certifikovaného ekologického stavu v roce 2012.

Od roku 2013 již Raventos i Blanc již nejsou součástí Cava DO a zahájili proces certifikace nové apelace, Conca del Riu Anoia (navrhovaná ohraničená oblast zahrnuje oblasti mezi Středozemním mořem a Katalánskými horami překlenujícími mezi řekou Anoia a řekou Foix.) Rozhodnutí opustit DO vycházelo z touhy stanovit standard ve vysoce kvalitní produkci vína, kde platí pravidla, jako je používání výhradně vlastních hroznů, ekologické vinařství (100% biodynamický) a pozměněné požadavky na stárnutí (18 měsíců).

Podle slov Pepe Raventóse je cílem tohoto nového navrhovaného označení „obnovit název Conca del Riu Anoia, která nám pomůže lépe porozumět vinařské tradici a charakteru Terroiru."