Rosé de Saignée 1er Cru Extra-Brut, Champagne Larmandier-Bernier
Kód: DRW20050965Detailní popis produktu
100% odrůda Pinot Noir z Vertus zpracovaná technikou „krvácení“ (2-3 dny), která se v Champagne používá pouze zřídka a zanechává ve víně tak přírodní taniny. Víno možné podávat s jakýmikoliv pokrmy, které jsou snoubitelné s burgundskými Grand Cru víny, výborné s uzeným lososem.Doplňkové parametry
Kategorie: | Champagne |
---|---|
Země: | Francie |
Region: | Champagne |
Druh: | Šumivé |
Objem láhve: | 0,75 l |
Obsah cukru: | Suché |
Podregion: | Cȏte des Blancs |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Larmandier-Berier, Francie, Champagne
Vinařská tradice obou rodin Larmandier i Bernier sahá až do dob francouzské revoluce. V roce 1971 Philippe Larmandier a jeho žena Elizabeth Bernier, která vlastnila vinice ve Vertus, spojili svá jednotlivá vinařství a vzniklo vinařství nové Champagne Larmandier-Bernier. Od roku 1982, kdy zemřel Philippe, vedla vinařství Elizabeth sama. Roku 1988 se do vinařství ze studií vrací její syn Pierre, aby pokračoval v rodinné tradici. Ten od roku 1992 opět zavedl produkci jednotlivých vín reflektující svůj terroir a od roku 1999 se toto vinařství dalo cestou biodynamiky. Všechny vinice Larmandier-Bernier jsou dnes velmi jednoduše rozpoznatelné, jelikož jsou pokryty bylinným porostem. Pierre je velkým odpůrcem používání jakýchkoliv herbicidů. Zastává názor, že vinná réva je daleko odolnější a plodí kvalitnější hrozny v přirozeném prostředí.
Asi 15 hektarů vlastních vinic s výsadbou 85% Chardonnay a 15% Pinot Noir o průměrném věku 33 let leží v oblasti Côte des Blancs: 1er Cru vesnice Vertus, a Grand Cru vesnice Cramant, Chouilly, Öger a Avize. Každé Cru je unifikováno samostatně. Práce s révou a sklizeň probíhá ručně. Primární fermentace je vždy spontánní, a pak probíhá jablečnomléčná fermentace.